Žurnalas „Geras skonis“

2022-ais metais planuojama išleisti 4 GERO SKONIO numerius: balandį, liepą, spalį ir gruodį. Daugiau
2022-ais metais planuojama išleisti 4 GERO SKONIO numerius: balandį, liepą, spalį ir gruodį. Daugiau
Geras skonis 12mėn. prenumerata | 4 leidiniai
16,00 Eur

GERAS SKONIS - Lietuvos veidas gastronomijos, gėrimų ir stalo kultūros srityse. Nuo 1999-ų metų leidžiamo žurnalo puslapiuose aprašomi geriausi pasaulio ir Lietuvos restoranai, pateikiami interviu su gastronomijai labiausiai nusipelniusiais, garsiausiais, įdomiausiais ar ekscentriškiausiais kulinarais, gurmanais ar maisto kritikais, kurių idėjos pakeitė gastronomijos mokslo raidą ir žmonių supratimą apie tai, kas yra puikus valgis. Profesionalūs straipsniai skaitytojui padeda išsirinkti geriausią produktą iš visų siūlomų variantų ir patirti vartojimo malonumą.

GERAS SKONIS – naujienų šaltinis, įkvėpėjas ir patarėjas.

Vasarinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Jau daugiau nei dvidešimt metų rašome apie maistą, gėrimus, vartojimo kultūrą ir bendradarbiaujame su šių sričių profesionalais. Nutarėme ir savo skaitytojus supažindinti su tais, kurie kūrė gastronomijos kultūrą nepriklausomoje Lietuvoje. Tai, kokie jie, koks buvo jų kelias, istorija, neabejotinai nulėmė mūsų šalies gastronomijos ir vartojimo kultūros raidą. Tad jau antrus metus kiekviename žurnalo „Geras skonis“ numeryje, rubrikoje „Legendos šiandien ir vakar“, – jų istorijos iš pirmų lūpų. Vasaros numerio pašnekovai – Romualdas Zakarevičius, su bičiuliais Ana ir Aleksandru Ciupijais šiemet švenčiantis savo veiklos trisdešimt penkmetį, bei verslininkas Algimantas Jablonskas, dažnai vadinamas „šokolado karaliumi“.

Visi kiti straipsniai – tai rekomendacijos mūsų skaitytojams gardiems vasaros atradimams. Gaminantiems namuose – virtuvės meistro Deivydo Praspaliausko ir biomedicinos mokslų daktarės, docentės, dietistės Sandrijos Čapkauskienės receptai bei „Santa Maria“ skonių ekspertės Ievos Pikžirnytės-Dignaitienės kvietimas į savo erdves įsileisti „Tex Mex“ virtuvės patiekalus ir produktus. O kad neužsisėdėtume namuose, kaip ir kiekviename numeryje, rekomenduojame keletą restoranų.

Restoranų verslo atstovai – svarbi mūsų skaitytojų grupė, todėl šiame numeryje, kaip ir kiekviename, kelias publikacijas paruošėme išskirtinai jai. Šįkart tradicinę „Gero skonio“ rubriką „HORECA verslui“ pradedame nuo naujos „Food Stories“ mėsos patiekalų linijos pristatymo. Toliau – nuolatinių mūsų partnerių rekomendacijos barmenams: įmonės „Straikas“ eksporto vadovė Gintarė Didžiokaitė kviečia gaminant kokteilius naudoti lietuvišką beržų sulą, „Monin“ prekių ženklo ambasadorius Petras Keblas pasakoja, kokių galimybių ruošiant gėrimus atveria prekių ženklai „Monin“ ir „Lyre’s“, o Coffee Address UAB HORECA‘os projektų vadovas Kęstutis Krasauskis rekomenduoja keletą kavos kokteilių receptų. „S. Pellegrino“ kreipiasi į jaunuosius virtuvės meistrus – kviečia registruotis į tarptautinį jaunųjų virtuvės šefų konkursą „S. Pellegrino Young Chef Academy Competition“. Rubriką užbaigia šio numerio debiutas – Justina Vysockienė, įmonės „UNITEX group“ vadovė, su viešbučiais ir restoranais dirbanti jau daugiau nei 10 metų.

Šiltos vasaros ir gardaus skaitymo linkinti,
„Gero skonio“ komanda