Pagalba

Žurnalas „Geras skonis“

2021-ais metais planuojama išleisti 4 GERO SKONIO numerius: balandį, liepą, spalį ir gruodį. Daugiau
2021-ais metais planuojama išleisti 4 GERO SKONIO numerius: balandį, liepą, spalį ir gruodį. Daugiau
Šiuo metu nėra galimybės įsigyti prenumeratą. Pabandykite patikrinti vėliau.

GERAS SKONIS - Lietuvos veidas gastronomijos, gėrimų ir stalo kultūros srityse. Nuo 1999-ų metų leidžiamo žurnalo puslapiuose aprašomi geriausi pasaulio ir Lietuvos restoranai, pateikiami interviu su gastronomijai labiausiai nusipelniusiais, garsiausiais, įdomiausiais ar ekscentriškiausiais kulinarais, gurmanais ar maisto kritikais, kurių idėjos pakeitė gastronomijos mokslo raidą ir žmonių supratimą apie tai, kas yra puikus valgis. Profesionalūs straipsniai skaitytojui padeda išsirinkti geriausią produktą iš visų siūlomų variantų ir patirti vartojimo malonumą.

GERAS SKONIS – naujienų šaltinis, įkvėpėjas ir patarėjas.

Šį numerį rengėme gastropasauliui ypač niūriu laikotarpiu. Restoranai uždaryti, o mes, maisto entuziastai, gaminantys namuose, negalime savo kūriniais pasidalyti su draugais.

Nors nuoširdžiai tikime, kad Jūs, mieli skaitytojai, žurnalą sklaidote tuomet, kai vėl galime mėgautis mūsų išsiilgusių virtuvės meistrų kūriniais ir didelėmis bendraminčių kompanijomis prie savo stalo.

„Baum  + Whiteman“, autoritetinga tarptautinė bendrovė, analizuojanti gastronomijos verslą, prognozuoja, kad viešojo maitinimo industrijai prireiks nemažai laiko prarastoms pozicijoms susigrąžinti. Anot ekspertų, greitojo maisto, drive-thru ir pristatymo į namus restoranai visiškai atsigaus tik 2022-aisiais, o mūsų pamiltos įprastos mitybos vietos, kuriose galėsime prisėsti ilgos vakarienės, suklestės...  2024-aisiais. Plačiau apie pasikeitusius maitinimosi įpročius skaitykite straipsnyje „Kaip ir kur maitinsimės šiais metais?“

Taigi, akivaizdu, kad šiemet daugiau laiko nei anksčiau praleisime namų virtuvėse. Todėl šiame numeryje pateikiame gausybę receptų ir patarimų, kaip ruošti valgį namuose, kur nusipirkti tinkamų produktų, kaip serviruoti stalą... net kaip įsirengti virtuvę, kad ji būtų patogi gaminti ir mėgautis bendraminčių kompanija.

Savo virtuvėse gaminkime taip, tarsi keliautume po visą pasaulį!